Gezonde Sportkantine en Fruit4Sport


Product/dienst

 

De Gezonde Sportkantine en Fruit4Sport

 

Omschrijving

MVV Nederland adviseert verenigingen en gemeenten over bewustwoording en implementatie van een gezonder assortiment in de sportkantine en bij evenementen. Het gaat bij het assortiment om minder zout, minder vet, minder zoet en minder alcohol. Voor ieder product zorgen we voor een gezonder alternatief. Wij zorgen voor kennis en draagvlak bij de verenigingen. Uitgangspunten daarbij zijn: gemak, eenvoud, zichtbaarheid, aantrekkelijkheid en behoudt van marge.

 

MVV Nederland is opdrachtnemer van het Convenant Gezond Gewicht om in 2014 300 verenigingen te adviseren over de gezonde sportkantine. Andere projectpartners daarbij zijn het Voedingscentrum, NOC*NSF, KNHB, KNVB, KNLTB, Koninklijke Horeca Nederland. In 2013 hebben wij 25 verenigingen geadviseerd rondom de gezonde sportkantine en diverse presentaties hierover gegeven op verenigingsbijeenkomsten.

 

Fruit4Sport

Onder projectleiding van de Wageningen Universiteit PPO is MVV Nederland partner in Fruit4Sport. Het gaat hierbij om het planten van fruit- en notenbomen op sportparken. De vruchten worden vervolgens in de kantine van de sportverenigingen gebruikt.

 

MVV Nederland heeft een gespecialiseerde Gezonde Sportkantine Coördinator in dienst die zich alleen hiermee bezighoudt. Daarnaast hebben wij diverse verenigingsadviseurs opgeleid tot Adviseur Gezonde Sportkantine.

 

Resultaat

Verenigingen (bestuurders, barcommissies, overige leden en externe partners) die gemotiveerd met de Gezonde Sportkantine aan de slag te gaan. Zij vinden het niet alleen maatschappelijk relevant, maar ook vooral leuk om te doen. Onze ondersteuning zorgt voor draagvlak en een succesvolle en structurele implementatie van de Gezonde Sportkantine.

Gezonde Sportkantine

Opdrachtgevers

  • Fruit4Sport. Wageningen Universiteit PPO: I.s.m. gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost en het Innovatiecentrum fruit en notenbomen geplaatst op sportpark Middenmeer in Amsteram
  • Gezonde Sportkantine. In opdracht van het Convenant Gezond Gewicht projectplan ontwikkeld en uitvoerend projectleider voor de implementatie van de Gezonde Sportkantine bij 300 verenigingen in 2014. I.s.m. overige projectpartners: NOC*NSF, KNHB, KNVB, KNLTB, het Voedingscentrum, Koninklijke Horeca Nederland.

DSC_2669